„Visapusiškai harmoningos asmenybės formavimas per intensyvų ir gilų Aikido techninio arsenalo įsisavinimą, puoselėjant geranorišką atmosferą ir pagarbą partneriui“.
 

Aikido Doshu Moriteru Ueshiba kreipimasis

Visame pasaulyje šiandien plinta naujas koronavirusas. Aš meldžiuosi už kuo greitesnį visų nukentėjusiųjų nuo viruso pasveikimą ir išreiškiu gilią užuojautą visų mirusiųjų šeimoms.
Dėl COVID-19 išplitimo daugelis mūsų veiklų yra apribojamos ar atšauktos tikslu užkirsti kelią infekcijos plitimui ir visuomenėje vyrauja niūrios nuotaikos.
Visuose regionuose atšaukiami aikido renginiai ir netgi reguliarios treniruotės tampa neįmanomomis dėl salių uždarymo. Tai, žinoma, neišvengiama, bet labai liūdna.

Be abejo, labai svarbu užkirsti kelią infekcijos plitimui ir apsaugoti save, bet ar šie kasdienės veiklos apribojimai nevargina mūsų? Ar neprarandame geranoriškumo ir rūpinimosi artimaisiais? Susidaro įspūdis, kad naujas virusas tapo mūsų dvasios, žmogiškumo išbandymu.

„Apskritieji judesiai įkūnija Aikido dvasią, harmonijos dvasią.” Šie žodžiai turėtų tapti ypač svarbiais kiekvienam iš mūsų. Būtent dabar, tokiu metu mes turime budriai saugoti harmonijos dvasią ir neprarasti sąžinės bei moralės dėl viruso baimės. Reikia pasipriešinti perdėtai baimei, nepažeisti kitų žmonių teisių ir išlaikyti dvasinę ramybę ir geranoriškumą.

Tikiuosi, kad mes drauge praeisime šį etapą, ir pasibaigus epidemijai galėsime grįžti į reguliarias Aikido treniruotes neprarasdami harmonijos dvasios ir pasirengimo nuolatinei praktikai.

2020 metų balandžio 1 d.

Aikido Doshu Moriteru Ueshiba